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  • [ 고1 ]_9월 (2020)__[ 29번 ]
    [ 고1_9월 ]/[ 고1_9월 (2020) ] 모의고사 읽기 2021. 9. 3. 02:35

    [ 고1 ]_9월 (2020)__[ 29번 ]

     

     

    Although it is obvious that part of our assessment of food is its visual appearance, it is perhaps surprising  how visual input can override taste and smell. 

    People find it very difficult to correctly identify fruit-flavoured drinks if the colour is wrong, for instance an orange drink that is coloured green. 

    Perhaps even more striking is the experience of wine tasters.

    One study of Bordeaux University students of wine and wine making revealed that they chose tasting notes appropriate for red wines, such as ‘prune and chocolate’,  when they were given white wine coloured with a red dye. 

    Experienced New Zealand wine experts were similarly tricked into thinking that the white wine Chardonnay was in fact a red wine, when it had been coloured with a red dye.

    * override ~ 우선하다     ** prune 자두 

     

     

     

     

     

     

    [ 음식의 시각적 평가 ]  비록 음식에 대한 우리 평가의 일부가 음식의 시각적 외관인 것은 분명하지만, 어떻게 시각적인 입력 정보가 맛과 냄새에 우선할 수 있는가는 놀라울 것이다.

    [ 색상과 맛의 혼동 ]   만약 예를 들어 초록색 빛깔의 오렌지 음료와 같이 색깔이 잘못되어 있다면, 사람들은 과일 맛이 나는 음료를 정확하게 식별하는 것이 매우 어렵다는 것을 알게 된다.

    [ 더 놀라운 예시: 와인 ]   포도주 맛을 감정하는 사람들의 경험은 훨씬 더 놀라울 것이다.

    [ 와인 전공 학생들의 혼동 ]    포도주와 포도주 제조에 관해 공부하는 보르도 대학의 학생들을 대상으로 한 연구는 그들이 붉은색 색소로 물들인 백포도주를 받았을 때, ‘자두와 초콜릿’과 같은 적포도주에 적합한 시음표를 선택했다는 것을 보여주었다.

    [ 뉴질랜드 와인 전문가의 혼동 ]   숙련된 뉴질랜드 포도주 전문가들도 마찬가지로 백포도주 와인 샤르도네를 붉은색 색소로 물들였을 때, 속아서 그것이 실제로 적포도주라고 생각하게 되었다.

     

     

     

     

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